TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Pot un xiclet reduir el nombre de naixements prematurs?

A Espanya es donen, cada any, 30.000 naixements prematurs. Això desencadena en diferents complicacions que posen en risc l’estat de salut dels bebès, tals com problemes respiratoris, neurològics, de nutrició o, fins i tot, complicacions auditives o visuals.
Les causes que porten a patir un part prematur són diverses i, per aquest motiu, un grup d’investigadors de la Facultat de Medicina de Baylor ha volgut indagar en possibles solucions preventives, posant el focus en la nostra salut bucodental i en el consum d’una cosa, tan comú, com un xiclet.
L’estudi, publicat a l’American Journal of Obstetrics & Gynecology, es va dur a terme al llarg de sis anys amb una mostra de 10.000 dones de Melawi, ciutat on es dona una de les taxes de naixements prematurs més elevada mundialment (un 22%).

El Xilitol

L’objecte d’estudi es basava en els efectes que comporta per a l’organisme el consum de xiclets amb xilitol. Tal com indica el Consell de Dentistes, el xilitol és una substància antibacteriana que ajuda a reduir els microorganismes del biofilm dental. Aquest es troba, de forma natural, en aliments com la poma o la síndria, però és també un component que pot trobar-se a diferents marques de xiclets.

Tot i que el seu consum excessiu no resulta massa adequat, un consum moderat després dels àpats ajuda a incrementar el pH bucal, estimulant la salivació i dificultant, per tant, l’acció agressiva dels bacteris. A causa d’això, el xilitol aconsegueix reduir considerablement l’aparició de càries i pot resultar útil per combatre la sequedat bucal. A més, tal com confirma l’estudi, mastegar xiclets amb xilitol, també podria reduir el nombre de naixements prematurs, millorar el pes dels bebès en néixer o, fins i tot, millorar la salut periodontal.

L’estudi

Tal com hem avançat, l’estudi es va desenvolupar amb 10.069 dones de vuit centres de salut diferents, realitzant un seguiment de les participants fins 28 dies després del part.

Aquestes es van dividir en dos grups:

  1. Un grup control en què s’impartiren lliçons d’educació perinatal i de salut bucodental.
  2. Un grup d’intervenció en què, a més de les lliçons d’educació perinatal i de salut bucodental, també s’administrà un xiclet de xilitol diari.
Resultats

Els resultats d’aquest estudi, tal com confirma la Dra. Kjersti Aagaard, autora de l’estudi, demostraren .com: “l’ús perinatal de xiclets de xilitol va donar lloc a una reducció significativa dels. naixements prematurs i a un menor nombre de nounats per sota dels 2.500 grams“.

Més concretament, el nombre de parts prematurs va passar d’un 16,5% a un 12,6%, .donant-se la reducció més significativa en el període de naixements prematurs tardans, entre les 34 i les 37 setmanes.

Pel que fa al pes dels bebès nascuts de forma prematura, es va reduir d’un. 12,9% a un 8,9% el nombre de bebès que pesaven menys de 2.500 grams.

Una altra troballa va ser la significativa reducció de periodontitis en aquell grup de dones del grup d’intervenció que visitaven el dentista amb regularitat.


A Clínica Incaden et recordem la importància que suposa per al correcte desenvolupament de l’embaràs gaudir d’un bon estat de salut bucodental durant aquest període. Per aquest motiu, et convidem a donar una ullada a aquest article sobre la Salut Oral i l’Embaràs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp