TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

La tornada a l’escola i la salut dental

Amb el mes de setembre i ja acabades les vacances d’estiu, arriba la tornada a la rutina tant pels adults com pels més petits de casa. Començar un nou curs, adaptar-se a uns horaris fixes, conèixer nous col·legues i professors, així com recuperar antics hàbits pot provocar que els nens pateixin un període d’estrès que perjudiqui, també, la seva salut bucodental.

Una de les conseqüències més freqüents de la tornada a l’escola en la salut dental dels nens és el bruxisme (estrènyer les dents) que pot comportar dificultats per descansar a la nit, dolors mandibulars o fins i tot mal de cap i problemes de concentració. L’estrès també pot generar altres problemes de salut dental com inflamació de les genives o aparició d’aftes bucals com a resultat d’una baixada del sistema immunològic. A més, els períodes d’estrès fan que la generació de saliva disminueixi, produint problemes de sequedat bucal.

Un altre factor que pot alterar la salut dental dels nens és un canvi en els seus hàbits d’alimentació. No s’ha de descuidar cap àpat, sobretot l’esmorzar, ja que és el més important per garantir que disposin de l’energia necessària per afrontar tot el dia. A més, és important controlar que no s’incrementi el consum de dolços que afavoreixin l’aparició de càries, ja que amb la tornada a l’escola, és fàcil caure en posar a la motxilla un pastisset per davant d’un entrepà o una fruita.

Mantenir una higiene dental adequada és clau per evitar tots aquests problemes de salut bucodental. És molt important rentar-se les dents tres vegades al dia, després d’esmorzar, de dinar i de sopar. Per això, en el cas dels nens que es quedin al menjador es recomana que portin un kit de raspall i pasta de dents perquè puguin cuidar de les seves dents també a l’escola.

Per últim, sempre recomanem que els més petits visitin al dentista durant el mes de setembre per poder detectar qualsevol tipus de complicació dental que s’hagi desenvolupat durant l’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp