TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Tornada a l’escola i salut bucodental

Amb el final de les vacances i la tornada l’escola, setembre es converteix. en un mes clau en termes de represa de tota mena d’hàbits i rutines. Entre aquestes, i de gran importància, de cura de la Salut Bucodental.

Després de passar tres mesos acompanyats dels pares, la tornada a l’escola implica la represa .de les obligacions diàries i l’increment del temps que passen els petits fora de casa. També suposa la necessitat de tornar a relacionar-se amb altres nens, conèixer nous professors o adaptar-se de nou a uns horaris fixes. Tot això pot traduir-se en el patiment d’estrès per part dels més petits, el que té clares repercussions en la seva salut bucodental.

L’estrès

Una de les conseqüències més habituals que té la tornada a l’escola en la salut bucodental és el patiment de bruxisme. Aquesta fricció involuntària de les dents pot dificultar el descans adequat a la nit i generar dolors mandibulars o de cap, el que afecta directament a la concentració i a la capacitat d’aprenentatge dels més petits. També. 

La principal hormona derivada del patiment d’estrès -el cortisol- pot arribar a provocar la inflamació de les genives, el que propicia un major risc de patir alguna malaltia periodontal i afavoreix l’aparició d’aftes, càries o mal alè. 

Aquest nerviosisme derivat redueix clarament el nivell de saliva produït, el que augmenta la possibilitat de patir sequedat bucal. Amb aquesta venen donades altres derivacions, com la irritació dels teixits tous de la boca, el que els fa més propicis a patir infeccions. També.

Els hàbits alimentaris

Un altre aspecte amb clara repercussió sobre la salut bucodental dels infants és l’alimentació. Durant l’estiu resulta habitual que els més petits incrementin el consum d’aliments ensucrats -com gelats o refrescs- i què, en estar de vacances, descuidin o redueixin el temps dedicat al raspallat dental.

Amb la tornada a l’escola, els hàbits alimentaris tornen a modificar-se, i resulta imprescindible no descuidar cap. àpat, fent especial èmfasi en l’esmorzar i potenciant de nou el seguiment d’una dieta sana i equilibrada. Que els més petits esmorzin o berenin una peça de fruita els ajudarà a mantenir una boca sana, el que reduirà la probabilitat de desenvolupar càries o altres afeccions bucals. També. 

Els hàbits d’higiene

D’altra banda, l’edat escolar resulta ideal per inculcar tota mena d’hàbits i rutines .d’higiene bucodental que, un cop assimilades i interioritzades, guiaran la cura bucodental dels més petits al llarg de la seva vida, garantint un estat de salut idoni.

Amb la tornada a l’escola, cal aprofitar de nou per fer arribar la necessitat de mantenir una bona .higiene bucodental, incidint en la manera correcta de dur a terme el raspallat, de complir amb els dos minuts de durada, i introduint l’ús de fil dental i col·lutori. També. 

A Clínica Incaden trobem que la conscienciació i prevenció són la millor manera de garantir .un bon estat de salut, i considerem imprescindible que els més petits de casa comprenguin la importància de cuidar la seva salut bucodental. Per aquest motiu, recomanem fer una visita al dentista tot just abans de començar l’escola, de manera .que es garanteixi un inici de curs amb un somriure ben lluent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp