TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Tipus d’ortodòncia dental

Cada vegada la gent és més conscient de la importància de tenir una bona salut bucodental. Fins fa poc, l’ortodòncia s’associava a una mala imatge per l’ús permanent de brackets i a un tractament per a nens. Aquesta percepció, però, ha canviat i des de fa uns anys s’ha normalitzat entre els adults. La majoria entenen que en molts casos és la millor solució tant per garantitzar una bona salut bucodental com per millorar la imatge del seu somriure. Sovint pensem que ja és tard per a certs tractaments, no obstant això, sempre som a temps d’aconseguir una boca sana i funcional.

Tipus d’ortodòncia dental

Aquest increment en l’ús d’ortodòncies ha portat als professionals a desenvolupar noves opcions per adaptar-se a les diferents necessitats dels pacients. A continuació, us expliquem els diferents tipus d’ortodòncia i les seves característiques principals.

Ortodòncia clàssica o convencional

També anomenada metàl·lica, és l’ortodòncia que ens ve a la ment quan pensem en aquest tractament. Es tracta d’uns brackets d’acer inoxidable que es col·loquen a la cara visible de la dent. És l’opció menys estètica però també la més econòmica, per això sol ser més comú entre els nens que entre els adults.

Ortodòncia estètica

En aquest cas es té molt present el factor estètic que comporta el tractament, i per això sol ser la més demandada entre els adults. Igual que la convencional, els brackets es col·loquen sobre la part visible de la dent. Amb l’ortodòncia estètica, però, els brackets són de diferents materials translúcids, com el safir o la porcellana, que aconsegueixin dissimular-se amb les dents.

Ortodòncia lingual

La principal diferència d’aquest tractament és que els brackets es col·loquen en la part interior de la dent. A més, es fabriquen de forma individualitzada i s’adapten amb exactitud a les característiques de la boca de cada pacient.

Ortodòncia invisible o Invisalign

Aquesta és l’opció més higiènica en tractar-se d’unes fèrules que es canvien cada 15 dies. Són invisibles i es fabriquen a mida per a cada pacient. També se’ls sol anomenar aligner, ja que produeixen micromoviments per alinear correctament les dents. També són una de les més demandades entre els adults per passar molt desapercebudes.

Davant diverses opcions, sorgeix la pregunta de quina és la més recomanable. La resposta sempre és la mateixa: depèn de cada cas. Per això, t’aconsellem que abans de decidir-te et deixis aconsellar per l’ortodoncista. Els professionals analitzaran el teu cas i les teves característiques per recomanar-te l’opció més adequada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp