TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Salut Bucodental en Esportistes

És sabut que els esportistes han de prestar especial atenció a qualsevol factor de risc que pugui derivar en una lesió. Aquells més recurrents acostumen a ser l’estat de salut general, lesions prèvies, l’edat o aspectes lligats a la salut mental. No obstant això, la salut bucodental juga un paper molt important pel que fa a la prevenció de lesions i la bona forma física.

Un bon estat de salut bucodental resulta essencial per gaudir d’un bon estat de salut general i, tot i que no resulta habitual parlar-ne, també resulta essencial per l’estat físic dels esportistes.

En altres ocasions ja s’ha incidit en les derivacions en l’estat de salut general que provoca una cura deficient de la salut oral -com ho és a l’article dedicat a la relació entre la gingivitis i la depressió– i, de fet, les seves repercussions poden anar molt més enllà, podent influir negativament en els resultats dels esportistes. Així mateix, es pot donar la situació a la inversa: existeixen hàbits o determinats comportaments en els esportistes que poder derivar en problemes de salut oral.

Fractures

La conseqüència directa més recurrent en la pràctica d’esport són les fractures. De fet, tal com afirma el Consell de Dentistes d’Espanya, el 39% dels traumatismes dentals són a causa de l’esport. Sigui bé per una pràctica inadequada o com a resultat d’algun esport d’impacte, el que està clar és que s’han de prendre majors precaucions que aconsegueixin evitar el nombre de traumatismes dentals durant l’esport. Una solució ideal en aquests casos és l’ús de protectors bucals. Resulta imprescindible escollir el protector bucal més adequat en funció de les necessitats particulars de cada esportista. Per aquest motiu, a Clínica Incaden t’assessorem envers el protector que millor s’ajusta a tu i al teu esport.

Càries i Erosió Dental

Una altra de les conseqüències que poden donar-se en l’estat de salut oral dels esportistes són l’aparició de càries i l’erosió dental, provocades per l’increment de la respiració bucal i les situacions habituals d’estrès que provoquen les competicions. Tot això produeix una clara reducció en la producció de saliva, el que, juntament amb la presa de begudes energètiques. amb alt contingut en sucre, augmenten clarament el risc d’erosió de l’esmalt i l’aparició de càries o hipersensibilitat dental. En conseqüència, la possibilitat de patir malalties periodontals també s’accentua.

Bruxisme

D’altra banda, també resulta recurrent que es donin casos de bruxisme en aquells esportistes que alliberen la tensió estrenyent les dents. Ja vam incidir en les conseqüències del bruxisme en l’article dedicat a aquesta afecció i, per evitar el desgast dentari, pot resultar de nou necessari l’ús de protectors bucals.

Una clara relació

Diversos estudis demostren com certes lesions musculars i articulars estan relacionades amb malalties infeccioses de la boca. Així mateix, existeix una relació directa entre la maloclusió i el dolor muscular o articular:.una mala oclusió provoca com a tal una mala masticació, el que genera que la musculatura es pugui tensar. Això genera dolor muscular, així com una mala posició de la zona cervical, el que augmenta el risc de patir lesions i contractures.


Cada cop més, es compren en major mesura la importància que es cobra l’estat de salut bucodental. en el rendiment esportiu, motiu pel qual les visites periòdiques al dentista en esportistes són cada cop més recurrents. Aquestes han d’anar acompanyades d’una cura. i higiene adequades, així com del manteniment d’una dieta sana i equilibrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp