TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Queixals del seny | Recomanacions

Els queixals del seny -també coneguts com a tercers molars- són les últimes dents en emergir, i acostumen a fer-ho entre els 17 i els 24 anys d’edat. Hi ha a qui mai arriben a sortir-li aquestes dents, a qui li surten sense problema i a qui, per falta d’espai a la boca, no se li desenvolupen amb normalitat -el que es coneix com a queixals impactats-.

En aquest últim cas, la falta d’espai que impedeix que els queixals emergeixin amb naturalitat pot derivar en dolor, inflamació i/o fins i tot infecció de la zona. És en aquesta situació que es requereix la intervenció d’un professional que s’encarregui de realitzar una extracció. Aquest procediment és molt habitual, pel que no es tracta d’una operació complicada o de risc. No obstant això, en tractar-se de la boca, el dolor i/o incomoditat que poden sentir-se de manera anterior i posterior a la intervenció genera, sovint, certa aversió i dutes. És per aquest motiu que, a continuació et  detallem diferents aspectes vinculats a l’extracció dels queixals del seny que poden ajudar-te en cas que requereixis la seva extracció.

Quan s’ha d’extreure el queixal del seny?

Tal com hem mencionat, els queixals del seny han d’extreure’s, únicament quan aquests generen problemes a l’hora de sortir. És per això que et recomanem que visitis al teu dentista en els següents casos:

 1. Existeix una clara falta d’espai a la mandíbula que evita que els queixals emergeixin amb normalitat.
 2. El queixal aconsegueix sortir, però ho fa torçat, el que pot causar danys a la dent contigua.
 3. La geniva s’inflama a la zona molar o es donen infeccions amb freqüència.
 4. Apareixen càries a la zona del tercer molar.

Habitualment, resulta senzill detectar el moment en què hem de visitar el nostre dentista per tal que realitzi una valoració de la situació dels nostres queixals del seny, donat que la molèstia derivada acostuma a ser evident per a l’afectat.

Cures prèvies a l’extracció

En cas de requerir-se una intervenció per extreure’s els queixals del seny, el teu dentista et traslladarà tota mena de recomanacions prèvies al procés d’extracció. Entre aquestes, les més habituals són:

 1. Evitar el tabac en els dies previs, ja que pot incrementar les infeccions.
 2. No prendre begudes alcohòliques els dos/tres dies previs. L’alcohol afecta en l’efecte de l’anestèsia i a la capacitat de coagulació de la sang.
 3. Descansar suficient la nit anterior. Si el cos està descansat i amb l’energia necessària, es reduiran les probabilitats de patir una infecció després de l’extracció.
 4. Evitar consumir aliments pesats la nit anterior i procurar mantenir una alimentació saludable.
 5. Informar de la medicació habitual que es prengui, donat que aquesta podria interferir en el procés de l’anestèsia.
Cures posteriors a l’extracció

En el cas de l’extracció dels queixals del seny, es requereix una cura més exhaustiva que no pas la de l’extracció d’altres dents. Garantir una higiene i cura adequades ens permetrà gaudir d’una recuperació molt més lleu. Les principals recomanacions després de la intervenció són les següents:

 1. Després de l’extracció, el dentista col·locarà una gasa a la zona per aturar el sagnat. Aquesta haurà de mossegar-se durant un temps mínim de mitja hora. D’aquesta forma, s’evitarà el dolor i el sagnat cessarà abans.
 2. Durant les primeres hores, no es podran prendre aliments o begudes calentes. De fet, es recomana seguir una dieta tova fins a finalitzar el procés de recuperació per així no forçar la zona.
 3. Evita passar la llengua per la ferida, això pot provocar la irritació i/o infecció de l’àrea afectada.
 4. En cas d’inflamació, es pot aplicar una bossa de gel a la zona durant un temps no superior a 30 minuts.
 5. Passades unes 12 hores aproximadament, hauràs de reprendre tots els hàbits d’higiene oral habituals, raspallant les dents amb suavitat i evitant la zona de l’extracció.
 6. Evita el tabac i les begudes alcohòliques en les 72 hores posteriors. Aquests poden endarrerir la cicatrització i incrementar el risc de patir complicacions.

En cas de notar molèstia excessiva, patir febre o desenvolupar un sagnat excessiu que no cessa, no dubtis en consultar al teu dentista, qui t’oferirà les indicacions pertinents.


La intervenció d’extracció dels queixals del seny, tal com hem comentat, resulta del més usual, per la qual cosa aquesta no acostuma a derivar en complicacions o riscs excessius. No obstant això, el dolor de queixal és un dels més molests i incòmodes, i per això t’animem a donar una ullada al nostre post sobre diferents consells que poden ajudar-te a reduir el mal de queixal de forma natural https://www.instagram.com/p/COcomkBis9F/.
De resultar necessari, serà el teu dentista qui et recomani la presa d’analgèsics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp