TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

La nova moda entre els joves; globus d’òxid nitrós

Tot i que l’aparició de noves modes resulta un fet habitual, en ocasions poden comportar riscs directes per la salut, més encara quan aquestes sorgeixen en ambients d’oci nocturn. És el cas de la nova tendència entre els joves: el consum a festes de globus d’òxid nitrós.

Al llarg d’aquest estiu s’ha anat viralitzant imatges de festes i botellots en què es podia veure com diferents grups de joves s’acompanyaven de globus aparentment inofensius. No obstant això, el contingut d’aquests era N2O (òxid nitrós), conegut comunament com a “gas del riure”. Aquest gas té usos reconeguts en l’àmbit mèdic i odontològic -com a sedant inhalat que ajuda a reduir el dolor-, i també en rebosteria o en el sector automobilístic, però el risc apareix en el moment en què comença a utilitzar-se com a droga i el seu consum no es regularitza ni estipula per cap professional.

Els efectes de la inhalació d’òxid nitrós sorgeixen de forma immediata i tenen una durada aproximada d’entre 3 i 5 minuts. És precisament la brevetat de la seva durada el que accentua el risc del .seu consum, ja que la inhalació es torna continuada amb l’objectiu d’allargar els efectes. Entre aquests, els més habituals són l’aparició d’eufòria, la sensació de sedació, marejos, riure incontrolat, descoordinació motora o visió borrosa, entre d’altres.

La comercialització i venda d’aquest gas no és pas il·legal, no obstant això, el seu ús està restringit a prescripció facultativa. Els professionals que fan ús d’òxid nitrós han d’haver rebut formació específica respecte de les seves indicacions, .contraindicacions, riscs i mesures a prendre en cas de complicacions. A més, i pel que respecta al seu ús mèdic en intervencions específiques, ha d’haver-se. realitzat un estudi previ de l’estat de salut del pacient, ja que en certs casos la seva subministració pot resultar contraindicatòria.

La necessitat d’informació

Degut a la gravetat de la situació i a l’increment continuat del consum d’aquest gas entre els joves, el Consell General de Dentistes ha manifestat públicament el risc que implica aquesta nova moda, i ha advertit de totes les conseqüències que poden suposar per a l’estat de salut de qui en consumeix. Alguns dels perills derivats van des de la baixada brusca de la pressió arterial .fins a la falta d’oxigen, les al·lucinacions visuals i, en casos extrems, la mort.

Resulta imprescindible parar la desinformació respecte del consum d’òxid nitrós així com informar sobre les repercussions reals de la seva presa. A Clínica Incaden alertem respecte dels riscs que suposa el consum per lliure d’N2O.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp