TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Mobilitat dental

És possible que algun cop hagis notat les teves dents moure’s, així com es movien durant la teva infància. No obstant això, llavors era un fet completament natural que indicava la futura caiguda de les dents temporals, però la mobilitat dental durant l’adultesa pot ser reflex que alguna cosa no va del tot bé.
Aquesta mobilitat de les peces dentals pot deure’s a diferents causes, i resulta imprescindible que acudeixis al teu dentista per conèixer a què es deu aquesta alteració i com tractar-la.

Per què es dona la mobilitat dental?                                

La mobilitat dental reflecteix que, en major o menor grau, s’està donant la destrucció del lligament periodontal, encarregat de fixar la dent a la geniva. Això acostuma a venir donat per infeccions que es localitzen a la geniva o a les zones que envolten la dent, i que estan produïdes pels bacteris que s’originen a la plana bacteriana.

Cap a dir que, generalment, les dents posseeixen una mínima mobilitat fisiològica que no resulta preocupant -major en les dents anteriors que en les posteriors- però és a partir de cert límit considerat normal que aquesta ha de ser tractada.

Quins són els graus?
  • Grau 0: No existeix moviment o aquest és fisiològic.

No necessita tractament.

  • Grau 1: Existeix un desplaçament horitzontal de 0,2 a 1 mil·límetre.

Pot arribar a revertir-se a través d’un raspat i allisat radicular professional i un bon manteniment de la higiene oral a casa.

  • Grau 2: El desplaçament horitzontal supera 1 mil·límetre.

El tractament resulta més extens, sent necessari el raspat, polit, allisat radicular i raspament profund. Pot també dur-se a terme una ferulització de les dents amb mobilitat a les dents sanes. Resultarà imprescindible un bon manteniment de la higiene oral a casa.

  • Grau 3: Hi ha desplaçament horitzontal i també vertical.

Acostuma a resultar pràcticament impossible retornar la seva posició, per la qual cosa el més habitual és procedir a la seva extracció.

Causes

Higiene oral deficient: La causa més habitual sol relacionar-se amb una higiene oral deficient. En no eliminar-se la placa bacteriana, aquesta s’endureix, formant el carrall que danya directament la dent i que ja no pot retirar-se amb raspall. El carrall comporta l’aparició d’un gran nombre de bacteris, el que provoca la infecció i inflamació de les genives que, a la llarga, suposarà un afluixament de les peces dentals.

Periodontitis: Sovint, la periodontitis, en afectar directament a les genives, pot venir acompanyada d’una clara mobilitat dental, donada la destrucció dels teixits que sostenen les dents que provoca aquesta malaltia. Aquest senyal,  no obstant això, acostuma a donar-se a les etapes més avançades de la periodontitis.

Bruxisme: L’acte de grinyolar les dents al dormir, combinat amb algun problema periodontal derivat, pot acabar ocasionant la mobilitat dental. Aquesta es va accentuant progressivament, donat que es grinyola contínuament.

Traumatisme: En cas d’haver patit algun traumatisme sobre algun teixit dental sa pot provocar que aquest acabi desplaçant-se cap a una posició més retreta.


En cas de mobilitat dental, a Clínica Incaden estudiarem el teu cas de forma personalitzada, de manera que puguem oferir-te la solució que millor s’ajusti a les teves necessitats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp