TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Maloclusió dental | Tipus, causes i tractament

La maloclusió dental, tal com el seu nom indica, fa referència a una mala oclusió de les dents a la mossegada. Això es deu, principalment, a una mala alineació de les dents o a alguna irregularitat concreta que impedeix un tancament adequat.
Aquesta situació és més comuna del que pot semblar, i les seves repercussions van més enllà d’un problema merament estètic. El cert és que la maloclusió dental acaba afectant la funcionalitat de la dentadura i pot provocar tota mena de molèsties.

Tipus

Existeixen diferents tipus diferenciats de maloclusió dental, i cada cas ha de rebre un tractament ajustat. A escala general, podem diferenciar entre tres tipus de maloclusions:

  • Maloclusions transversals: Es donen quan el maxil·lar superior s’estreny de forma excessiva.
  • Maloclusions verticals: Es donen en aquells casos en què no existeix cap contacte entre els incisius superiors i inferiors, o bé aquests es troben encavalcats.
  • Maloclusions sagitals: Es donen quan el molar inferior es troba més avançat que el superior.
Causes

Les causes que provoquen una maloclusió de la dentadura són diverses, i entre elles les més habituals són:

  • Succió prolongada del polze, el biberó o el xumet al llarg de la infància.
  • Aspectes hereditaris relacionats amb factors genètics.
  • Respiració oral.
  • Forts traumatismes dentals.
  • Diferències clares entre la mida de la mandíbula, el maxil·lar o arcada i les dents.
  • Absència de peces dentals.
Tractaments

El preferible en qualsevol cas és tractar els problemes de maloclusió dental al llarg de la infància, de manera que pugui dur-se a terme un tractament més lleu. Ha de tenir-se en compte que el desenvolupament ossi es dona fins als 11-12 anys i, per tant, fins aquest moment, és més fàcil modelar correctament una oclusió adequada.

El més comú és l’ús d’aparells dentals fixes o amovibles, en funció de la tipologia de maloclusió i el punt en què es trobi. Així s’aconsegueix corregir la posició de les dents sense haver de procedir a l’extracció de peces concretes per tal d’oferir l’espai necessari a les dents per erupcionar.

No obstant això, si l’afecció es tracta a l’edat adulta, pot utilitzar-se ortodòncia per corregir la posició de les dents, però no es produirà una correcció en la posició de la mandíbula. En cas de resultar necessari, haurà de dur-se a terme una cirurgia ortognàtica.


Corregir una maloclusió dental no només t’ajuda a recuperar l’estètica del teu somriure, sinó que a més dona solució a les diferents molèsties derivades i als possibles inconvenients de funcionalitat.
Si necessites més informació respecte de maloclusions dentals, no dubtis a contactar-nos, a Clínica Incaden tractarem el teu cas de forma personalitzada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp