TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Malalties bucodentals més comunes

Tot i que moltes de les malalties bucodentals més comunes no suposen un perill massa elevat per la salut, cal tenir en compte que aquestes afecten una gran part de la població any rere any, i les seves conseqüències, de no ser tractades adequadament, sí que poden acabar derivant en un alt risc.
D’acord amb les dades estimades per l’Organització Mundial de la Salut, són 3.500 milions de persones les que pateixen algun tipus de malaltia bucodental, i cap a destacar que la majoria d’aquestes poden prevenir-se i tractar-se en les seves etapes inicials, afavorint per tant la seva cura.
A continuació farem un apropament a les malalties bucals més comunes en la població:

Càries: La càries dental es considera la malaltia bucal més habitual, afectant un 80% de la població, incloent-ne nens en edat escolar. Aquesta afecció es produeix quan la placa bacteriana formada a la superfície de les dents converteix els sucres ingerits en àcids. Aquests àcids acaben per destruir la dent amb el temps i provoquen l’aparició de càries. Coneix els aliments que més potencien la seva aparició.

Gingivitis: Al voltant d’un 59% de la població adulta espanyola pateix de gingivitis, sent aquesta la fase inicial d’altres derivacions de malalties periodontals. La gingivitis es caracteritza per la inflamació i sagnat de les genives, la qual cosa es provoca per l’aparició dels bacteris que ocasiona l’acumulació de placa i carrall. Aquesta pot evitar-se portant una higiene bucodental adequada.

Periodontitis: S’estima que la periodontitis de caràcter greu afecta entre un 10 i 15% de la població mundial. Aquesta malaltia ve derivada d’una etapa inicial de gingivitis, i afecta els teixits que envolten i sostenen la dent, manifestant-se alhora amb el sagnat, inflamació de les genives, dolor i, de vegades, halitosi. En cas de no tractar-se adequadament podria suposar la pèrdua de la peça dental.

Halitosi: Una de les malalties bucals a la que menor valor s’atorga habitualment és l’halitosi o mal alè. No obstant, aquesta pot arribar a perjudicar en el dia a dia de l’afectat i el seu origen és, en el 90% dels casos, provinent de la mateixa boca. Tot i que com s’ha esmentat pot tractar-se d’una conseqüència de la periodontitis, .també pot deure’s a una higiene bucal deficient o al consum excessiu de tabac o begudes alcohòliques.

Traumatisme bucodental: Els traumatismes bucodentals poden donar-se per causes ambientals -com ho són lesions o cops- o bucals -com una alineació inadequada de les dents-. Al voltant d’un 20% de la població ha patit un traumatisme en algun moment de la seva vida, i el seu tractament, en alguns casos, pot resultar extens i costós.

Herpes bucal: L’herpes bucal afecta al voltant d’un 67% de la població, i és una infecció contagiosa provocada pel virus herpes simplex. Aquest, un cop entra a l’organisme, no torna a desaparèixer. Això no implica que l’ampolla produïda pel virus es mantingui indefinidament, però la probabilitat de tornar a desenvolupar-la serà elevada. Actualment no hi ha cap tractament que elimini l’herpes simplex, però la durada de la seva afecció no resulta elevada -al voltant d’uns 10 dies- ni excessivament molesta.


Existeixen tota mena de malalties de caràcter bucodental que afecten diàriament a gran part de la població. Tal com s’ha esmentat, però, una gran majoria poden tractar-se en les seves etapes inicials, reduint d’aquesta manera el seu impacte en la nostra salut.

La prevenció i manteniment constant de la nostra higiene bucodental resulta .imprescindible per evitar el patiment d’un gran nombre de malalties bucals. Les visites anuals .al teu dentista garantiran que qualsevol futura afecció sigui tractada i pal·liada a temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp