TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Les dents negres | Causes i tractament

La tonalitat de les nostres dents acostuma a ser un dels aspectes del nostre somriure al qual major atenció prestem. És habitual relacionar un somriure blanc amb un somriure sa, tot i que el cert és que existeixen diverses tonalitats què, tot i prendre un color més groguenc, també compten amb un bon estat de salut. Ara bé, pot donar-se el cas que certes peces dentals comencin a perdre la seva tonalitat, donant pas a un color negrós. En aquest cas, sí que hem de preocupar-nos. Les dents negres indiquen, clarament, un problema de salut bucodental.

Tot i que pugui estranyar, les dents negres són una afecció més normal del que pugui semblar, tant en adults com en nens. La tonalitat fosca d’una peça dental és un clar símptoma que existeix un problema que ha de ser tractat.

Causes

Tot i que les causes que porten a perdre la tonalitat de la nostra peça dental són diverses, el problema resideix en què la dent s’ha desvitalitzat. Sovint són forts cops o traumatismes els que comporten la lesió del nervi dental, però també pot venir derivada d’una pulpitis o, fins i tot, càries profunda.

En el cas de les càries, el risc es dona un cop aquesta avança considerablement fins a arribar al nervi, acabant amb aquest i provocant la desvitalització dental mencionada. En casos de major gravetat, pot arribar a produir-se necrosi polpar.

En qualsevol dels casos, resulta evident que, si tant el nervi com la polpa de la dent estan danyats, el flux de sang que s’encarrega de mantenir la vitalitat de la peça cessa, comportant, per tant, aquesta pèrdua de tonalitat.

Tractament

Davant de problemes de decoloració de la peça dental causats per la falta de nervi, el més recomanable és realitzar un tractament d’endodòncia. Gràcies a aquest, s’aconsegueix retirar el teixit necròs de la polpa i el nervi. D’aquesta manera s’evita l’extracció i es recupera la vitalitat de la pròpia peça.

Després del tractament d’endodòncia, es poden dur a terme diferents tractaments d’estètica dental que permetin millorar la imatge del teu somriure. A través d’emblanquiments o emblanquiments interns, s’aconsegueix retornar la tonalitat blanca natural a la peça afectada.

Cap a dir que el temps que triga la peça danyada en adquirir la tonalitat negra és variable segons el pacient. No obstant això, l’habitual és desenvolupar símptomes, tals com dolor o aparició de taques fosques o marrons. En el moment en què es detectin qualsevol d’aquests, resultarà convenient acudir al dentista i que aquest determini el tractament a dur a terme.

Dents negres en nens

Les dents negres també són comunes durant la infància. De la mateixa forma que en adults, l’arrel del problema resideix en el nervi. En el cas de les dents de llet, el tractament a realitzar serà una pulpectomia -en cas de problemes en l’arrel- o una pulpotomia -en cas de tractar-se únicament d’un problema en la càmera polpar-.

Molt sovint aquesta afecció deriva de càries no tractades, ja que la higiene dental dels més petits, de vegades, no és massa exhaustiva. Per aquest motiu, des de Clínica Incaden, aprofitem per recordar la importància d’inculcar hàbits de cura i higiene bucodental des d’edats primerenques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp