TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Les dents de tauró

Les dents de tauró no fan referència, en aquest cas, a les dents de l’animal, sinó a la semblança de la seva dentadura amb una afecció que pot arribar a desenvolupar-se durant la infància.
Què són?

Els taurons, a diferència d’altres animals, compten amb dues línies de peces dentals, i és per això que aquesta afecció pren el seu nom. Les dents de tauró -en humans- consisteixen en l’erupció de les dents definitives pel darrere de la línia de les dents de llet, el que provoca que la dentadura compti amb més dents del normal.

Sovint, això preocupa tant a pares com als mateixos nens, tement que es puguin ocasionar repercussions a llarg termini en la dentadura definitiva. No obstant això, aquesta situació resulta comú en molts infants i, per aquest motiu, el seu tractament ja és habitual a les consultes odontològiques.

Causes

Les raons exactes per les quals es produeix aquesta afecció no estan del tot esclarides però, tot i això, existeixen bastants. teories que donen resposta als casos més habituals:

  • D’una banda, pot ser que les arrels de les dents de llet siguin més fortes del normal, per la qual cosa les dents definitives. comencen a erupcionar sense que les temporals hagin caigut.
  • Una altra situació pot tenir relació amb la mida de la mandíbula. Si aquesta no presenta espai suficient per a l’erupció de les dents en la seva posició adequada, aquestes naixeran allà on trobin l’espai més proper al seu lloc habitual.
  • Una última teoria indica que simplement es tracta d’una desviació de la posició correcta de les dents definitives.

És possible que es donin casos en què més d’una de les teories mencionades conflueixin, resultant en situacions que, sovint, es resolen naturalment.

Tractament

En gran part dels casos, tal com hem mencionat, no resulta necessària la intervenció d’un odontòleg, donat que les dents de llet acaben caient i les permanents es reposicionen naturalment. Per això mateix, s’adverteix als pares que, en cas que les dents de llet tinguin mobilitat pròpia, no les arranquin manualment i les deixin caure al seu temps.

En cas que s’allargui massa la seva caiguda o bé no s’observi mobilitat de les peces temporals, s’haurà d’acudir a un especialista perquè valori la situació. En cas que resulti convenient, procedeixi a la seva extracció.

Complicacions

Aquesta doble fila de dents únicament es desenvolupa en una secció concreta de la boca -la zona dels incisius inferiors-, sent molt poc. comú que es doni en tota la dentadura. Un problema derivat amb què s’ha d’anar amb compte és la higiene dental. En comptar amb aquest apinyament de les dents, pot complicar-se la tasca de. netejar adequadament totes les peces, pel que els pares hauran d’intentar supervisar i garantir el seu correcte raspallat.

Les dents de tauró afecten un de cada deu nens i, excepte en casos excepcionals, no acostuma a resultar necessària cap intervenció. No obstant això, és completament normal que aquesta situació produeixi inquietuds i dubtes, tant en pares com en nens. Des de Clínica Incaden estem a la teva disposició per a resoldre qualsevol dubte i garantir un correcte desenvolupament de la dentadura del teu petit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp