TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

La teleodontologia ha tornat per quedar-se

LA TELEODONTOLOGIA HA TORNAT

I aquest cop, per quedar-se

La Covid-19 ha suposat un cop dur per a múltiples sectors que han vist radicalment modificada la seva activitat a causa de les restriccions del Govern amb l’objectiu principal de preservar la salut del país. La necessitat d’aplicar mesures d’higiene i prevenció més exhaustives ha provocat que molts dels protocols de l’àmbit sanitari s’hagin vist modificats, deixant entreveure la falta d’adaptació d’aquests a un nou paradigma que ha accelerat la seva aparició a una velocitat desorbitada.

El sector odontològic no es manté al marge de la situació. La seva activitat durant el primer confinament es va veure greument compromesa, en tractar-se d’un ofici que fins al moment requeria presencialitat per desenvolupar la seva activitat adequadament, i és que un 25% dels centres clínics van paralitzar la seva activitat de manera total, comptant amb un percentatge semblant de clíniques que únicament oferien atenció telefònica, segons dades aportades per la Societat Espanyola d’Epidemiologia i Salut Pública Oral (SESPO). L’activitat presencial es va reduir fins a arribar al 17%, i de manera exclusiva a l’atenció d’urgències. Aquesta situació va allargar les seves conseqüències fins a principis d’estiu -moment en què es recuperà lleugerament-, el que es va traduir en un elevat nombre de tractaments que es van veure paralitzats un llarg període de temps, patint tota mena de conseqüències inevitables. 

La situació desfavorable que s’estava vivint va deixar entreveure la necessitat del sector d’adaptar-se a la nova realitat, desenvolupant un sistema que permetés reprendre l’activitat odontològica amb tota mena de garanties, de manera que es reduïssin les conseqüències patides fins al moment i s’assegurés i preservés la salut i benestar dels pacients. 

És en aquest context en què es reprèn el protagonisme i valor de la pràctica de la teleodonotologia, una subcategoria de la telemedicina que funciona com a alternativa a l’atenció i seguiment presencial dels tractaments, però els orígens de la qual, tot i poden semblar recents, es remunten molt enrere. L’evolució de la medicina i les ciències de la salut han anat sempre de la mà del desenvolupament de les tecnologies de la comunicació, ja que gràcies a la seva força d’expansió de la informació permetien mantenir una comunicació més enllà del cara-a-cara; ja en temps de Guerra Civil l’ús del telègraf va permetre agilitzar les comandes de subministrament mèdic, i durant el conflicte de Corea i Vietnam s’utilitzava regularment la ràdio per informar de l’estat de salut de les tropes així com per sol·licitar assistència mèdica.

Ara bé, la gran evolució que ha viscut la tecnologia al llarg dels anys ha perfeccionat considerablement la tècnica de la teleodontologia, permetent la realització de consultes a distància amb el mateix nivell de professionalitat. En l’actualitat, l’American Teledentistry Association defineix la tècnica com: “L’ús de tecnologies electròniques d’informació, imatge i comunicació, que inclouen comunicacions interactives d’àudio, vídeo i dades, així com tecnologies d’emmagatzematge i reenviament, per proporcionar i recolzar la prestació, diagnòstic, consulta, transferència d’informació dental i educació sobre l’atenció dental”. Tot això implica certa superació de la imprescindibilitat de les consultes presencials, avalant en tot moment un flux comunicatiu adequat, professional i amb les mateixes garanties de fiabilitat. 

D’altra banda, i amb l’objectiu d’ajustar-se a les necessitats comunicatives tant del professional com del pacient, la teleodontologia ofereix dues modalitats diferenciades: l’asincrònica i la sincrònica, comptant ambdues amb nombrosos avantatges. La diferència principal entre aquestes rau en el temps de resposta; en cas de donar-se una resposta en directe o real-time -com és en el cas de les videotrucades, xats en directe o consultes telefòniques- estaríem parlant de la modalitat sincrònica, la qual permet al pacient estalviar-se el temps de desplaçament a la clínica, disminuir el risc de contagi, conèixer en temps real el seu diagnòstic o alliberar d’aglomeracions per consultes de menor rellevància a les clíniques; en cas de donar-se una comunicació en temps diferit -com ho és a través del correu electrònic, la missatgeria instantània o les plataformes corporatives de treball- estaríem parlant de la modalitat asincrònica, la qual ofereix al pacient major oportunitat i detall per descriure la seva situació, permet el registre de la conversa a l’historial clínic, ofereix al pacient el seu diagnòstic i explicacions de manera permanent i permet al dentista contrastar amb altres professionals la seva previsió de diagnòstic abans de fer-lo arribar.

En ambdós casos, tant el pacient com la clínica es veuen afavorits, ja que l’oportunitat per al pacient de poder comunicar-se i comptar amb una opinió experta respecte de la seva inquietud en un temps relativament breu i sense necessitat d’acudir presencialment a la clínica l’ofereix tranquil·litat, confiança i proximitat al seu centre habitual. En conseqüència, el flux de visites presencials prescindibles es veu considerablement reduït, alliberant els professionals de consultes de caràcter informatiu, reduint el cost de l’atenció i millorant l’eficiència dels professionals.

Però, amb la creixent normalització i aplicació de la teleodontologia a Espanya, s’ha accentuat la necessitat de regular la pràctica en pro d’assegurar en tot moment un tractament de la informació adequat i respectuós amb la normativa de privacitat i protecció de dades dels pacients. Les dades relatives a la salut són catalogades com a informació de caràcter molt sensible, i és per aquest motiu que des dels centres clínics s’ha d’assegurar i garantir la protecció d’aquesta davant de qualsevol mena d’amenaça, adoptant l’aplicació de softwares i aplicacions pròpies de telemedicina que acompleixin la normativa. Resulta molt comú l’ús de mitjans de missatgeria instantània o videotrucades que no compleixen amb els requisits de protecció de dades estipulats, i és per això que s’han de conèixer amb exactitud els programes a través dels quals ens dirigim als nostres pacients i tractem la seva informació confidencial.

Un altre aspecte en què val la pena incidir és en una de les limitacions més clares d’aquesta tècnica, relacionada amb la bretxa digital existent entre aquelles persones que utilitzen les TIC en el seu dia a dia sense problema i aquelles què, sigui bé per la seva edat, els seus recursos econòmics o el seu analfabetisme digital, no en tenen accés. No hem d’oblidar que el sector mèdic tracta sovint amb grups de major risc que segueixen preferint un tracte presencial i de caràcter més proper, fet pel qual l’aplicació de la teleodontologia ha de contemplar-ne la seva existència i mantenir els seus serveis d’acord amb les necessitats de tota mena de pacients.

Tot i que no es compta amb dades concretes de l’aplicació de la teleodontologia a Espanya, durant els primers mesos de la pandèmia les interaccions virtuals es van incrementar en un 50%, donant-se un 86% dels pacients que valoraven positivament la seva atenció en les enquestes de satisfacció i recomanaven el seu ús. Davant d’aquesta situació, queda clar que la tècnica es troba en constant creixement i millora amb l’objectiu d’oferir un servei més professional i eficient de cara als pacients i, tot i que de manera lògica el servei presencial no es trobarà substituït en cap moment, la teleodontologia permetrà desenvolupar una millor prevenció i promoció de la salut gràcies a la qualitat de la informació oferta i la facilitat de comunicació entre el pacient i el professional.

La teleodontologia ha tornat per quedar-se, i és una oportunitat que val la pena aprofitar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp