TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

La inflamació de les genives

La genives inflamades són una de les afeccions més comunes -i menys tractades- en la població. Resulta habitual que, en comentar-ho amb altres persones, a aquestes se’ls hi hagin inflamat o bé sagnat, normalment, durant el raspallat. I és que, tot i que s’hagi anat normalitzant, el sagnat de les genives indica, clarament, un problema de salut bucodental.
Per què s’inflamen les genives?

La causa principal per la que s’inflamen les genives està estretament relacionada amb l’acumulació de placa bacteriana. Això es deu, principalment, a una higiene oral deficient. Donada la forma de l’espai existent entre la geniva i la dent, resulta molt senzill que s’acumulin restes de menjar, el que posteriorment afavoreix l’aparició de placa. Això provoca que els bacteris nocius de la nostra boca es multipliquin, infectant les genives i causant així la seva inflamació.

Aquesta inflamació pot ser símptoma d’estar patint gingivitis o bé periodontitis. Ambdues, malalties que afecten directament a la geniva i que, de no ser tractades a temps, poden suposar la pèrdua de peces dentals.

Una altra possible causa de la inflamació de les genives, tot i mantenint una bona higiene oral, són els canvis hormonals. Aquests acostumen a venir donats durant l’adolescència, l’embaràs o relacionats amb l’ús de certs medicaments.

Com detectar la inflamació de les genives?

Sovint, la inflamació de les genives pot resultar un fet obvi a la vista, però en altres ocasions podem estar patint-la sense adonar-nos.

Aquestes són les principals formes de detectar la inflamació de les genives.

Genives vermelles: Si les teves genives compten amb una tonalitat més vermella del normal, en ocasions, fins i tot morada, és possible que estiguin inflamades. El saludable seria que aquestes prenguessin una tonalitat rosa pàl·lid.

Sagnat de les genives al raspallar-te: És el símptoma més habitual. En cas que les genives et sagnin al raspallar-te les dents, passar-te el fil dental o bé, al menjar segons quins aliments, és molt possible que pateixis inflamació de les genives. No hauries de normalitzar el sagnat en ninguna d’aquestes situacions.

Mal a les genives: Les genives no haurien de fer mal al tacte. Aquestes haurien de ser fermes.

Halitosi: El mal alè o halitosi pot indicar algun tipus d’afecció bucal, en ocasions, la pròpia inflamació de les genives.

Recessió de les genives: La recessió de les genives es dona quan aquestes van retrocedint mica en mica, deixant veure, cada cop, més part de l’arrel de la peça dental. Aquest és un signe clar de que s’ha estat patint inflamació de les genives un llarg període de temps sense ser tractat.

Què fer?

El tractament principal que es duu a terme per desinflamar les genives és una higiene dental professional. En aquesta, l’higienista s’encarregarà d’eliminar tota la placa i bactèries acumulades entre la dent i la geniva.

Després d’aquesta neteja, les genives acabaran de sanar en un període d’entre 10 i 14 dies. En cas de tractar-se d’una inflamació més avançada, serà convenient prendre varies sessions per eliminar adequadament la placa bacteriana.

La importància de la prevenció

La inflamació de les genives requereix d’una prevenció molt senzilla. Bastarà amb dur a terme una higiene adequada, incloent-ne el raspallat dental després de cada àpat, l’ús de fil dental i la realització d’higienes dentals anuals.

Gràcies a realitzar un raspallat dental adequat, no només evitaràs la inflamació de les genives, també aconseguiràs prevenir qualsevol altre tipus d’afecció bucodental.

Si tens qualsevol mena de dubte, des de Clínica Incaden t’oferirem tot tipus de consells i recomanacions perquè puguis dur a terme una higiene dental professional des de casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp