TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Implants dentals | Desmentint mites

Davant de la pèrdua de peces dentals, la solució òptima són els implants. Aquests permeten solucionar tant els problemes estètics com els problemes funcionals que ocasiona la pèrdua d’una o més peces dentals.

Els implants dentals són unes peces metàl·liques -caragols de titani biocompatible- que s’adhereixen als ossos maxil·lars acomplint la funció d’arrel. Serà la col·locació de la pròtesi el que oferirà forma de dent a la peça a col·locar, de manera que s’aconsegueixi un aspecte natural i integrat amb la resta de la dentadura.

En tractar-se d’un tractament que requereix cirurgia, sovint es generen pors i dubtes respecte del seu procediment o cures postoperatòries, el que desencadena en diferents mites sense cap mena de base.

A continuació, et proporcionem tota la informació necessària sobre els implants dentals i desmentim els principals mites.

Els implants dentals són per gent gran

Els implants poden relacionar-se indirectament amb persones grans, donat que la pèrdua de peces dentals és major en la tercera edat. Tanmateix, qualsevol persona adulta que ho requereixi pot col·locar-se implants.

La pèrdua de peces dentals pot tenir diverses causes, i totes elles requereixen un tractament que retorni la funcionalitat i estètica de la peça perduda. Això sí, ha d’haver-se completat el creixement ossi, per la qual cosa és un tractament que es duu a terme a partir dels 18 anys com a mínim.

Reaccions al·lèrgiques

Una por habitual en les persones que requereixen la col·locació d’un implant és que aquest pugui provocar qualsevol mena de rebuig o reacció al·lèrgica. No obstant això, el material amb què es fabriquen les peces és biocompatible amb l’organisme humà. Normalment, estan fets de titani, ja que aquest permet l’osteointegració de la peça, però en aquells pacients que tenen al·lèrgia a altres metalls i, per aquest motiu, són menys inclinats a l’ús del titani, poden fer-se a partir de zirconi.

Si existeix poc teixit ossi, no es pot col·locar un implant

Pot arribar-se a pensar que, per dur a terme la col·locació d’un implant dental, cal un espai mínim de teixit ossi en els ossos maxil·lars. Això no és així. Existeixen diferents mètodes, tals com la regeneració òssia, que permeten rehabilitar certs ossos, afavorint que qualsevol pacient pugui col·locar-se un implant.

Aspecte poc natural

La funció dels implants és la d’actuar com a arrel i, en ser inserits a l’os maxil·lar, resulta impossible que siguin visibles.

Pel que fa a la sensació del mateix pacient, aquest tampoc notarà la presència de l’implant. El procés d’osteointegració afavoreix que la peça s’adhereixi a l’os maxil·lar, el que la converteix en un element fixe que, després de col·locar la pròtesi, garanteix que es pugui recuperar completament la funcionalitat de la peça original.

És un procés molt dolorós

El cert es que, tot i que es tracti d’un tractament complex, no resulta gens dolorós. Els implants es col·loquen en cirurgies ambulatòries de poca durada i, gràcies a l’ús de l’anestèsia, es tracta d’un procediment imperceptible per al pacient. En cas de tenir una major por o rebuig a aquest tipus d’intervencions, també es pot fer ús de sedació conscient, cosa que permet reduir els nervis i els seus efectes.

D’altra banda, la recuperació postoperatòria tampoc resulta dolorosa, sempre que es duguin a terme les recomanacions i cures especificades per l’especialista.


Resulta totalment comprensible que els tractaments que requereixin cirurgia provoquin certes pors, per això, des de Clínica Incaden busquem, en tot moment, oferir un servei professional, proper i ajustat a les necessitats de cada pacient. D’aquesta manera, tota inquietud podrà ser resolta abans de sotmetre’s a qualsevol tractament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp