TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

El que la teva llengua diu sobre la teva salut

Sovint, aquells elements de la boca a què major valor s’ofereix són les dents i les genives, tanmateix, la llengua mereix la mateixa importància, i pot dir-te molt sobre la teva salut.

La llengua és un múscul bàsic que resulta fonamental per la masticació, deglució i fonació. Gràcies al seu elevat nombre de terminacions nervioses, és molta la informació que és capaç d’enviar al nostre cervell, permetent-nos distingir entre sabors, textures i temperatures. Llengua diu sobre la teva salut

Per això, la seva cura resulta fonamental per la prevenció de tota mena de patologies, a més que ens ajuda a diagnosticar diferents malalties i, fins i tot, ens indica la deficiència d’algunes vitamines al nostre cos.

És a través del seu color, textura o aparença que resulta potencialment senzill comprendre què ens diu la llengua sobre la nostra salut:
  • Cobriment groguenc/ blanquinós: Pot indicar deficiència en la neteja oral de la llengua. Sovint, es poden arribar a formar capes compostes per restes d’aliments, bacteris acumulats o restes de cèl·lules que provoquen mal alè, càries dentals o, fins i tot, malalties relacionades amb les genives. Solen desaparèixer si es manté una higiene bucal adequada.
  • Capa blanquinosa gruixuda a tota la llengua o a parts: Freqüentment es relaciona amb una infecció de fongs coneguda com a candidiasi oral. La millor prevenció envers l’expansió d’aquest fong és una bona cura oral.
  • Llengua pàl·lida o blanquinosa: Es deu a la pèrdua d’humitat a la boca, el que se sol relacionar directament amb la deshidratació. Això ens adverteix que existeix un dèficit de vitamines, per la qual cosa les nostres defenses estan baixes i podem estar patint d’anèmia.
  • Llengua excessivament vermella: Pot ser un símptoma de dèficit d’àcid fòlic i vitamina B12. Si la seva aparença s’assimila a un color maduixa amb puntets, podria ser causant de la febre escarlata. És freqüent en bebès o infants.
  • Llengua fosca: Una de les causes més habituals és la falta d’higiene, el consum excessiu d’alcohol, el tabac o la reacció davant de segons quins medicaments. En consequència, això pot derivar en alteracions en el gust o mal alè, entre d’altres.
  • Nafres o embalums: Existeixen diverses causes que poden provocar nafres o embalums. Des de l’estrès, la falta de vitamines .o alguns tractaments dentals d’implants o ortodòncia, fins al frec continuat de les dents, al·lèrgies o, fins i tot, herpes. En cas que la seva aparició sigui freqüent i duradora, resulta convenient fer visites periòdiques al dentista.
  • Llengua esquerdada: Tot i no causar dolor ni resultar potencialment greu, la llengua esquerdada pot donar peu a l’aparició d’infeccions, per la qual cosa és recomanable pal·liar-la amb un augment de la higiene bucal.

La millor prevenció davant de totes les conseqüències que poden derivar-se del patiment de trastorns. o infeccions a la llengua és, sens dubte, el manteniment d’una cura i higiene adequades. La neteja diària de la llengua ha de resultar igual d’important que la de les dents, fet pel qual, incorporar-la a la teva. rutina afavorirà el teu estat de salut general.

Davant de qualsevol mena de dubte o inquietud, a Clínica Incaden atendrem i tractarem el teu cas amb professionalitat i dedicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp