TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

El Bruxisme

El Bruxisme es defineix com l’hàbit inconscient de grinyolar o estrènyer les dents, sigui al llarg del dia o bé mentre es dorm. Resulta freqüent en nens i adolescents, tot i que pot patir-se a qualsevol edat.
En cas de resultar massa freqüent i intens, les seves conseqüències poden afectar directament en el dia a dia de l’afectat, provocant dolor mandibular, de cap, danys en la dentadura o problemes de descans, entre d’altres.

Resulta convenient diferenciar entre el bruxisme diürn i el nocturn, ja que, segons l’Organització Col·legial de Dentistes d’Espanya, les seves causes provenen de factors diferents.

Bruxisme diürn

El bruxisme diürn està relacionat amb estímuls externs, de tipus psicosocial o ambiental. Pot deure’s a estats d’ansietat, estrès, frustració o tensió. Sovint també es relaciona amb un estat de concentració profunda.

Com aspecte positiu, en tractar-se d’un hàbit que es duu a terme quan estem desperts, comptem amb major facilitat per evitar-lo o bé reduir-lo. Hem de prestar especial atenció en aquells moments que puguin generar-nos un estat d’intranquil·litat.

Per reduir el bruxisme diürn es recomana tractar directament la seva causa més habitual, l’estrès. Activitats com el ioga, l’esport, la meditació o la respiració profunda resulten un aliat saludable per tal de pal·liar aquesta afecció.

Bruxisme nocturn

Pel que fa al bruxisme nocturn, aquest s’associa a una disfunció central neuromotora. És considerat com un trastorn muscular que provoca moviments mandibulars durant les hores de son de manera involuntària.

Contràriament al bruxisme diürn, en aquest cas no resulta tan fàcil controlar el grinyolament de les dents, donat que aquest té lloc durant la nit. En aquests casos resulta convenient fer ús de fèrules de descàrrega, les quals eviten el frec de les dents i el seu desgast conseqüent, així com relaxa la musculatura.

Tractar a temps el bruxisme resulta de gran importància donat que, de tenir una durada i intensitat elevades, el frec continuat de les peces dentals acaba provocant interferències oclusals, el que genera el desgast de les peces amb l’objectiu d’aconseguir una millor oclusió. A la llarga, aquest desgast continuat pot suposar la necessitat de rehabilitar protèsicament les peces dentals per recuperar la seva posició adequada, funcionalitat i estètica.


A Clínica Incaden ajudem a detectar el possible patiment de bruxisme en cas de no ser fàcilment detectable pel pacient, de manera què, un cop detectat, es pugui iniciar un tractament a mida que atenuï els possibles riscs futurs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp