TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Diferències entre la neteja dental i el curetatge

La neteja dental i el raspat radicular o curetatge són tractaments dentals que s’acostumen a confondre entre ells, ja que tots dos tenen com objectiu eliminar la placa bacteriana i la tosca acumulada. La gran diferència esdevé en la profunditat amb que es realitza una tècnica o una altra.

La solució a la gingivitis i a la periodontitis

La gingivitis és una inflamació de les genives provocada per l’acumulació de placa bacteriana a la superfície de les dents. Si no s’elimina, aquesta placa s’endureix convertint-se en tosca. Això provoca que augmenti la seva rugositat i que les bactèries s’adhereixin amb més facilitat.

Si la gingivitis no és tractada de manera periòdica pot avançar i convertir-se en periodontitis, afectant així als teixits de suport de les dents. És un procés lent que moltes vegades passa desapercebut i que no causa dolor. És molt important visitar al dentista regularment per poder detectar aquest problema el més aviat possible.

La periodontitis fa que la geniva es vagi separant de la dent progressivament, creant les anomenades bosses periodontals, que fan que s’acumuli la placa bacteriana sota les genives. Per això, si no es tracta i en estadis més avançats, pot provocar la mobilitat de la dent i que aquesta fins i tot pugui caure.

La neteja dental es realitza per eliminar la tosca supragingival (aquella que queda per sobre de la geniva). En canvi, quan la tosca es presenta per sota de la geniva és necessari realitzar una neteja més profunda anomenada curetatge o raspat i allisat radicular.

¿Com es realitzen la neteja dental i el curetatge?

El periodoncista, mitjançant un aparell d’ultrasons i uns instruments anomenats curetes, eliminarà aquesta tosca perquè la geniva pugui desinflamar-se i adherir-se, així, de nou a les dents. El raspat s’acostuma a fer amb anestèsia, per quadrants i, a vegades, es complementa amb un tractament antibiòtic per tal de controlar les bactèries que predominen a l’enfermetat periodontal.

Després d’aquesta primera fase d’eliminació de la placa i dels teixits degenerats, es passarà a una etapa de manteniment on, de manera periòdica, es controlaran les genives perquè no tornin a presentar el mateix problema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp