TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Les dents grogues

Les dents grogues són un dels principals problemes estètics més generalitzats en la societat. A l’article de Les Dents Negres | Causes i Tractament, ja vam veure com és molt habitual dur a terme pràctiques que ens permetin reduir possibles taques o tonalitats no desitjades, buscant lluir un somriure blanc i brillant. No obstant això, existeixen diverses subtonalitats groguenques completament sanes, per la qual cosa hem de ser conscients que més blanc no sempre significa més sa.

Tot i això, existeix un clar interès generalitzat en reduir la tonalitat groguenca de les nostres dents, pel que, a continuació, t’informem de les principals causes que provoquen aquesta tonalitat i algunes formes d’evitar-ho.

Causes
Una higiene oral deficient

La primera de les causes que provoca que les nostres peces dentals adoptin un to groguenc és dur a terme una higiene oral deficient. Una possible tècnica de raspallat incorrecta o una falta de constància en la higiene i cura oral provoquen i accentuen l’aparició de placa bacteriana. Això no únicament pot desencadenar tota mena d’afeccions, sinó que a més provocarà que les nostres dents perdin la seva tonalitat més blanquinosa.

Fumar

L’efecte del tabac i la nicotina a les dents no desencadena únicament múltiples problemes en el nostre estat de salut general, també té efectes nocius en el nostre estat de salut bucodental. Una de les seves primeres conseqüències directes és la tinció de la nostra dentadura, tant a un color groguenc com, a llarg termini, ennegrit.

Certs aliments

Existeixen certs aliments que compten amb un alt contingut en pigments, tals com el cafè, el té, certes espècies o alguns fruits vermells. Aquests pigments de color desgasten la tonalitat de les dents, provocant que adoptin una tonalitat groguenca.

D’altra banda, aliments àcids com la llimona, la taronja, la llima o el vinagre, provoquen a la llarga un desgast de l’esmalt. Això provoca que es quedi a la superfície la segona capa de la dent, la dentina, que pren un color més groguenc. Aquest desgast de l’esmalt no només provoca la pèrdua de la tonalitat de la dentadura, també pot acabar causant sensibilitat dental.

Traumatismes

Alguns traumatismes en les peces dentals poden provocar que, amb el pas del temps, s’acabi produint una necrosi del nervi. Això provoca que, de mica en mica, s’enfosqueixi la tonalitat de la peça.

Bruxisme

El constant grinyolament de les dents, tant diürn com nocturn, pot provocar que, a llarg termini, es generi una calcificació dels conductes del nervi. Això provocarà que la peça dental adopti una tonalitat més groguenca.

Com evitar-ho?

Després d’haver mencionat diverses causes que provoquen que la nostra dentadura adopti un to groguenc, s’ha de comprendre que una de les principals maneres d’evitar-ho és reduint-les o bé limitant-les.

A més, si volem evitar que s’accentuïn els seus efectes, hauríem de seguir les següents recomanacions:

  • Raspallar les dents després de cada àpat, amb una tècnica de raspallat adequada.
  • Utilitzar fil dental i col·lutori amb fluor després de cada raspallat.
  • Utilitzar un raspall de dents amb filaments suaus per no arribar a agredir esmalt ni genives.
  • Canviar de raspall cada tres mesos perquè no es redueixi la seva eficàcia.
  • Limitar el consum d’aquells aliments mencionats que contenen alts nivells de pigment o acidesa.
  • Evitar el consum de tabac i begudes alcohòliques.
Tractaments

En cas de voler retornar un to blanquinós al teu somriure, a Clínica Incaden realitzem diferents tractaments que t’ajudaran a aconseguir el somriure dels teus somnis.

  • Higiene dental: Aquest tractament es basa a eliminar la placa bacteriana (BioFilm) i el carrall de les dents i genives. Amb això garantiràs una bona salut oral i, a més, una millor presència, ja que permet eliminar brutícia i taques.
  • Emblanquiment dental: Amb l’emblanquiment dental aconseguiràs unes dents més blanques i brillants, fent que el teu somriure brilli amb llum pròpia. Existeixen diferents tipus d’emblanquiment i a Clínica Incaden t’ajudarem a decidir-te per la que més s’adapti a les teves necessitats.
  • Facetes dentals: Les facetes dentals són un mètode excel·lent per assolir un canvi estètic en el teu somriure. Són unes fundes que únicament cobreixen la part visible de la dent, aconseguint ocultar les imperfeccions. Existeixen diferents tipus segons el material de què estan fetes, com les facetes de porcellana, de zirconi o els composites híbrids ultra estètics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp