TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Com afecta l’estiu a la teva Salut Bucodental?

Al llarg de l’estiu, la nostra rutina diària pot veure’s modificada. Marxem de vacances, passem més hores fora de casa, fem més dinars i sopars fora… Tot això pot suposar una relaxació dels nostres hàbits d’higiene oral, el que comporta tota mena de conseqüències en el nostre estat de salut bucodental.

Per evitar que el nostre somriure pateixi conseqüències durant el transcurs de l’estiu, hauràs de prestar especial atenció a les afeccions més habituals d’aquest període:

Hipersensibilitat dental

La calor pròpia de l’estiu fa que incrementem considerablement el consum d’aliments i begudes fredes. Sovint, és possible que sentim certes molèsties en mastegar o ingerir aquest tipus d’aliments.

Aquesta sensibilitat dental sol venir derivada del consum d’aliments o begudes amb un PH àcid, que també es veu accentuat a l’estiu. Els aliments fregits, les carns vermelles, els refrescs, els gelats o les begudes alcohòliques són alguns exemples d’aliments amb un PH àcid que podrien estar afavorint l’aparició d’hipersensibilitat dentària.

Halitosi

De la mà de la calor, ve la deshidratació. La manca de saliva provoca que la boca no es mantingui ben hidratada, el que perjudica clarament l’acció contra els bacteris. Si a això en sumem l’increment del consum de begudes alcohòliques o tabac propi de l’estiu, el mal alè pot veure’s clarament accentuat.

Augment de la placa bacteriana

Com hem vist, la major deshidratació oral a l’estiu i els canvis en els hàbits alimentaris, acompanyats d’una clara relaxació en la higiene i cura oral, comporten un augment de la formació de placa bacteriana. Això comporta tota mena de repercussions en el nostre estat de salut gingival, el que pot traduir-se en el desenvolupament de gingivitis o periodontitis o l’aparició de càries.

Traumatismes dentals

Els casos de traumatismes dentals es veuen considerablement incrementats en el període estival. El bon temps i les vacances dels més petits potencien les activitats i esports a l’aire lliure, el que fa més probable la possibilitat de patir cops a la boca.

Resulta imprescindible actuar immediatament davant d’un cas de fractura d’una peça dental, sigui bé total o. parcial, ja que la salut de la nostra boca dependrà d’això. En el nostre post d’Instagram comptes amb més informació respecte de com actuar davant del trencament d’una dent: https://www.instagram.com/p/CaFSklFopep/

Com cuidar la teva Salut Bucodental a l’estiu?

Després de conèixer les quatre afeccions bucodentals més habituals a l’estiu, resulta més senzill destacar les principals causes per les quals la nostra salut oral pateix més al llarg de l’estació.

Els canvis de rutina, les conseqüències de la calor i la relaxació en els hàbits alimentaris o d’higiene oral són els principals aspectes als quals hauríem de prestar major atenció.

Per a mantenir el bon estat de salut de la teva boca aquest estiu hauràs d’assegurar-te de. mantenir el raspallat diari, amb major importància en el nocturn, vigilar amb el consum de segons quins aliments o begudes, limitar el consum de tabac i alcohol i mantenir-te ben. hidratat al llarg del dia. A més, si practiques esports d’impacte, resultarà clau que comptis amb unes fundes especials que evitaran possibles fractures.


Si tens qualsevol mena de dubte respecte de com cuidar la teva salut bucodental a l’estiu, a Clínica Incaden estarem encantats de resoldre’t qualsevol dubte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp