TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Bruxisme: causes, símptomes i solucions

El bruxisme és l’hàbit inconscient de cruixir les dents que pot provocar tot tipus de malestars a la persona que el pateix. Es pot donar durant el dia o la nit, tot i que el més freqüent és el bruxisme nocturn.

El pacient bruxista sol notar molèstia o tensió muscular al llevar-se pel matí (en el cas del bruxisme nocturn) o al final de dia. Com a conseqüència d’aquest hàbit, es produeix un desgast dental, a més d’altres alteracions a l’articulació temporomandibular (ATM).

Les causes més comuns del bruxisme

L’estrès és el major desencadenant, però altres causes possibles del bruxisme poden ser la maloclusió dental, una postura inadequada, els hàbits de somni o la incapacitat de relaxar-se.

Símptomes que provoca el bruxisme

Entre els símptomes més habituals del bruxisme destaquen:

  • Desgast dental: el principal problema del bruxisme és el desgast dental, amb la hipersensibilitat dental que comporta.
  • Músculs  de la mandíbula més tensos i adolorits
  • Mals de cap
  • Dolor d’oïda: davant d’aquest malestar, molts pacients visiten a l’otorinolaringòleg al suposar que es tracta d’un problema auricular.
  • Problemes d’ATM: com poden ser clics articulars, subluxacions…

Com solucionar el bruxisme?

Per evitar les conseqüències que provoca el bruxisme, es confecciona la fèrula de descàrrega, un protector bucal a mida del pacient fet de resina acrílica. La funció de la fèrula de descàrrega és evitar el contacte entre les dents superior i les inferiors perquè no es produeixi un desgast dental ni una contracció muscular.

La fèrula de descàrrega, doncs, ajuda a prevenir els futurs problemes que molt probablement patirà un pacient amb bruxisme. A més, aconsellem visitar un fisioterapeuta especialitzat en ATM per tractar la contractura que s’hagi generat amb tècniques de massatge, punció seca o altres més específiques.

A les persones que acostumen a presentar bruxisme se’ls hi recomana:

  • Evitar el consum de xiclets
  • No mossegar-se les ungles
  • Evitar obrir massa la boca al menjar o al badallar
  • Intentar no menjar aliments molt durs

Les conseqüències no són immediates, sinó que apareixen amb el temps. Per això, es recomana que les persones que acostumen a presentar bruxisme utilitzin una fèrula de descàrrega el més aviat possible per evitar que s’acabi desencadenant un desgast dental o problemes musculars i articulars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp