TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Aquest Nadal, cuida el teu somriure

L’arribada de Nadal, acostuma a acompanyar-se de tota mena de menjars, sopars i pica-piques. En aquests, resulta habitual menjar en excés o abusar d’aliments que poden perjudicar la nostra salut bucodental i, precisament per aquest motiu, és important tenir present en tot moment la nostra cura personal.
  1. Controla allò que menges
Dolços

En aquestes dates, el consum de dolços com torrons, fruita gebrada o massapà és molt freqüent. No tens per què evitar del tot el seu consum, però sí que et recomanem ingerir-los durant els àpats i no entre hores. D’aquesta manera, aprofitaràs l’alliberament de saliva del menjar i reduiràs el risc de patir càries. No obstant això, sí que et recomanem limitar en major mesura el consum de dolços enganxifosos.

Aliments Durs

S’ha d’anar amb compte amb aquells aliments durs, com el torró i el marisc, que es mengen mossegant directament amb les dents davanteres. Existeix el risc que, en cas que utilitzis facetes, implants o estiguis en un tractament d’ortodòncia, aquests puguin fracturar-se o bé descol·locar-se.

Picar entre hores

Per poder menjar de tot sense preocupar-nos més del compte és important que evitem fer-ho entre hores. Hem de concentrar la seva ingesta a les hores de dinar i/o sopar, de manera que aprofitem la producció de saliva.

  1. Controla allò que beus

És molt habitual que, en aquestes celebracions nadalenques, el cava, el xampany o el vi, prenguin cert protagonisme i que, a més, es faci de manera combinada.

És sabut que les begudes alcohòliques són potencialment negatives per la salut oral, donat que el seu caràcter àcid, acompanyat de la generació de sequedat bucal i altres repercussions negatives generin tota mena de conseqüències en la teva salut bucodental.

  1. Cuida la teva higiene oral

Els canvis en la rutina i la celebració de tots els menjars mencionats fan que la higiene bucodental durant el període nadalenc es pugui veure afectada.

Si mengem fora de casa, és probable que no puguem raspallar-nos les dents després dels àpats, per la qual cosa hauríem de recordar-nos d’emportar un kit simple de neteja -raspall, pasta i fil dental- de manera que puguem eliminar les restes de menjar i evitar la formació de placa.


Amb l’objectiu de completar la cura del teu somriure durant aquestes festes, a Clínica Incaden et recomanem fer una visita de revisió. D’aquesta manera, garantiràs unes festes lliures d’ensurts i lluiràs un somriure de 10.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp