TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

TRUCA'NS

93 231 12 16

HORARI

Dilluns - divendres: 8.30h - 20.00h

RESERVA LA TEVA CITA >

El teu somriure perfecte a un sol clic

Aliments que danyen el teu somriure | Part 1

De la mateixa manera que existeixen aliments que proporcionen nombrosos beneficis al nostre estat de salut bucodental, existeixen altres que poden arribar a perjudicar-lo greument.
Estar al corrent d’aquests aliments que poden ser nocius per les nostres dents, ens permetrà, en la mesura del possible, eliminar o bé limitar el seu consum en pro d’afavorir el nostre estat de salut.

A continuació, et detallem alguns dels aliments més habituals que podrien estar danyant l’estat del teu somriure:

  1. El gel

En estar creat a base d’aigua, resulta molt freqüent pensar que no pot tenir cap efecte perjudicial per a les dents. No obstant això, mastegar una substància tan dura i freda com el gel acaba danyant l’esmalt, el que deixa les dents més exposades i vulnerables.

  1. Els fruits secs

Tot i que proporcionen nombrosos beneficis, els fruits secs enganxosos com les prunes dessecades, les panses o les figues, en ser de difícil masticació, deixen molts residus i sucres enganxats a les nostres dents. Pel que fa als fruits secs durs, aquests també poden acabar danyant l’esmalt, així com els implants, les pròtesis o les ortodòncies. Tot i que no s’aconsella eliminar el seu consum del tot, sí que es recomana limitar-lo.

  1. Caramels

Com ja és sabut, les llaminadures suposen un risc directe pel nostre estat de salut bucodental. El seu caràcter enganxós i els alts continguts en sucre danyen considerablement l’esmalt. A més, els sucres queden adherits a les dents, afavorint clarament l’aparició de càries.

  1. Snacks cruixents

Els snacks cruixents -tals com les patates xips- tenen un caràcter altament addictiu, i és precisament això el que accentua les seves repercussions negatives. Aquests snacks tenen un alt contingut en midó, i formen un àcid làctic molt agressiu per la dentadura en contenir sucres i carbohidrats.

 

Sabem que eliminar del tot els aliments mencionats anteriorment pot resultar molt difícil. No obstant això, es pot reduir el caràcter nociu del seu consum netejant les nostres dents mitja hora després de prendre’ls. Raspallant-nos les denta adequadament i fent ús de fil dental, estarem eliminant els possibles residus que queden entre les dents i reduirem així el dany que aquests causen.
Fes una ullada a l’article on incidim en aquells aliments que potencien l’aparició de càries!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WhatsApp WhatsApp